maandag 20 januari 2014

Waar aangename mensen zich treffen

Er zijn nog situaties, die je aan vroegere tijden kunnen laten herinneren. Aan de tijd dat we betaalden met de gulden en de Franc. Ook hier in het noorden van Duitsland, maar toen betaalden we daar nog met Marken. Bremervörde, gelegen aan het riviertje de "Oste" bezochten we vandaag.
Tijdens het middagmaal in Hotel Jäger mochten we de oude gezelligheid ervaren. Niet dat wij hier in dit hotel verbleven of overnacht hadden, maar toevallig nuttigden wij hier onder huiskamersfeer ons middagmaal. Uiteraard voelden wij ons in eerste instantie aangesproken door de gelezen slogan "Treffpunkt netter Leute", die aan de gevel bij de ingang van het hotel hing.
Als entree een lekker paddenstoelsoepje, gevolgd door echte huismanskost: aardappelen met spruitjes met wild-ragout. Alles rijkelijke hoeveelheden. 
Een grote kop cappuccino voor te drinken. Dit voor prijzen, die lager waren dan bij een gesubsidieerde bedrijfskantine.
De buik vol en 15,80 euro, dus met fooi 17 euro lichter in de beurs verlieten wij het pand. Nu alleen nog uitleggen waarom, de baas van het hotel, hier in het hogere noorden van Duitsland FC Bayern fan was.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten