zaterdag 18 januari 2014

Kuuroord Lienen bij het Teutoburger woud

Op onze binnendoorreis naar het noordelijk gedeelte van Duitsland maakten we een overnachting in Lienen, een kuuroord in de buurt van Osnabrück gelegen aan de zuidkant van de Teutoburger Wald. De camperplaats bij het zwembad is niet exclusief, maar voor ons als zwervers voldoende voor een rustige overnachting. Arminius, de Germaanse veldheer, die in dit gebied streed tegen de Romeinen doolt hier al lang niet meer rond.
In de morgen maakte ik een langere wandeling over wandel en Nordic-walking paden naar het lagergelegen dorp. Een charmant centrum heeft deze gemeente.
Indien men Duits spreekt krijgt men makkelijk contact met de plaatselijke bevolking. Credit daarbij is natuurlijk wel dat ik meestal met een sociaal hondje ga wandelen. Tijdens zo een gesprekje met andere hondenbezitters kwam ik te weten dat het gratis blote voetenpad in de zomertijd tienduizenden bezoekers trekt. In dit jaargetijde kan men hooguit wandelende dorpsbewoners ontmoeten. Ook de plaatselijke VVV, gevestigd in een historisch pand was begrijpelijk in deze periode gesloten, ondanks dat een bord naast de deur stug volhield dat het kantoortje wel geopend was.
Hieronder een foto van het parkje vlakbij het centrum. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten