maandag 14 april 2014

Lieber nach Hockenheim als ins Altersheim

Op 11, 12 en 13 April waren we op Hockenheim bij de "Jim Clark Memorial", welke gehouden werd ter ere van de oud wereldkampioen Formule 1, die op dit Duitse circuit in 1968 de dood vond. Tijdens het evenement is er op verschillende dagen in meerdere klassen geracete met klassieke sportwagens. Het merendeel was van Engels makelij, waarbij "Lotus" het merk waarmee Jim Clark zijn grootste successen behaalde natuurlijk het best vertegenwoordigd was.  
De pitsstraat en de andere sleutelgebieden waren in tegenstelling tot de formule 1 tijdens dit weekend vrijelijk toegankelijk voor het publiek. Er was uiteraard veel te zien, want door de oudere techniek was er navenant veel sleutelwerk. Meestal tot zeer laat in de avond. Bij het langslopen was dan vaak de doordringende geur van hypoid olie onder de tenten en luifels te ruiken. Voor "Otto normaal" toeschouwers is de oudere techniek van vorige eeuw begrijpelijker dan de elektronische techniek van heden ten dage. Of valt dit onder de noemer "je wordt ouder papa"?
 Opmerkelijk is dat Duitsers, die toch ook een beetje bekend staan om hun chauvinisme in het algemeen een zwak voor Engelse oldtimer merken hebben. Velen van onze Oosterburen, die besmet zijn met het Engelse merkenvirus beoefenen hun autosport zelfs in clubverband. 
We hadden drie fantastische dagen, mede omdat we bij het Red Baron Classic Racing Team ontvangen werden als familie.
Over een jaar of tien geldt voor ons ook de spreuk, die hieronder te zien is en op een isolatiemat van een camper was geschreven.


terug naar onze websiteGeen opmerkingen:

Een reactie posten