dinsdag 7 januari 2014

Eerste motorritje van het jaar 2014 in de noordelijke Ardennen

We hadden op 7 januari iets anders op de planning staan, maar ook nu weer blijkt dat planningen gemaakt worden om ze nadien aan te passen. Zeker als je sinds 1 januari de tijd aan je zelf hebt en niet meer voor de baas hoeft te werken. De vrouw nu even buiten beschouwing gelaten.
Mijn vriend J.C. belde op, het was mooi weer deze dag en volgens de vooruitzichten zou het ook droog blijven. Ideaal weer om de eerste langere motorrit van het nieuwe jaar te maken. Vorig jaar had de kerstman diep nagedacht over een passend geschenk. Het was een thermobroek klasse 5 (meest isolerende). Deze zou nu voor de eerste keer onder het leren pak uitgeprobeerd kunnen worden.
Hoewel het tijdens de rit geen minus graden was - het was overdag ongeveer een sub-tropische 13 °C, was de broek een succes, evenals de door J.C. uitgezette tocht. Toch bleef het wel oppassen voor viezigheid op wegen tussen de bomen, want het wegdek was bovendien gedurende het grootste gedeelte van de rit vochtig tot nat.
In Trois Pont maakten we de enige stop van de ca. 200 kilometer. Een Pita- restaurant was het enige etablissement in het stadje, wat zichtbaar open was en waar er voor de extreem hongerige biker iets te eten viel.
Lekker, goed, goedkoop en vullend. De terugweg was voor mij met de vele kleine weggetjes door de noordelijke Ardennen en de Hervé streek heel interessant. Er blijven toch nog vele wegen in dat gebied, die we nog niet eerder hebben gereden.
Ergo, het was dus afzien.... J.C. de volgende keer maar eerder bellen, ik wil nog meer afzien.
rit in google maps

rit als Garmin gdb bestand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten