zaterdag 1 mei 2010

April vakantie

Maandag, 26.04.2010:
Het was een veel te lange tijd geleden dat we de laatste keer met de camper echt weggeweest waren. Enkele weekenden van tevoren had onze Urbanus een grote wasbeurt gekregen. Hij was weer redelijk schoon, echter kwamen er we weer tal van probleempjes tegen, die verholpen moesten worden. Zo was de huishoudaccu defect: nadat deze bijgeladen was zakte hij weer snel naar 10 Volt terug. We mochten niet klagen van de accu’s waren uit 2002 en toch echt aan vervanging toe.
Het zou de gehele week redelijk weer blijven dus de fietsen werden achterop het fietsrek geplaatst en we konden vertrekken. Eerst op bekend terrein in de Selfkant. Naar een privé kampeerplaats bij familieleden met stroom, krant en internet. Betaald werd met een nazicht en het virusvrij maken van hun computer. Van hieruit werden ook de nieuwe accu’s geregeld, zodat we met een gerust hart verder konden trekken richting noorden.
 
Dinsdag, 27.04.2010:
De nieuwe onderhoudsvrije accu’s werden in de vroege ochtend ingebouwd. We hadden weer voldoende stroom om zonder externe stroomvoorziening de avond en de nacht door te komen. De ijskast viel onderweg steeds weer uit. Op een parkeerplaats onderweg heb ik de brander gekuist en was dat ook geen probleem meer. We zouden het nuttige met het aangename verenigen, want de reis ging naar Schijndel, de plaats waar ook de Wit handelaar in camperartikelen is gevestigd. We kochten daar o.a. een nieuwe Thethford cassette en ander kleinood. Bij de sporthal in Schijndel was er een camperplek voorzien. Tegen betaling van 4 euro konden we daar overnachten en mochten we van de toilet faciliteiten van de sporthal gebruik maken. De fietsen werden van het rek gehaald en we maakten een rondje door dit dorpje. Er werd tussendoor een bezoek gebracht aan Jo, een ver familielid van Henriëtte die ook in deze plaats woonde.
Woensdag, 28.04.2010:
De dag was weer zonnig en droog. Ideaal fietsweer. We gingen met de fiets via secundaire wegen naar Den Bosch een vijftiental kilometer verderop. Gelukkig geen heuveltje op en af. Dus een goede voorzichtige oefening voor de stramme benen van Henriëtte. De St Jan werd duchtig gerestaureerd, maar dat schijnt niets nieuws te zijn. Blijkbaar zijn de verbouwingen al de voorbije jaren aan de gang.
Het weer nodigde echt uit voor een terrasje en het was ook tijd voor een pauze. Bij het plaatselijk theatercafé onder de toren van de St Jan werd een koffie en een Bossche bol –zeg maar bolletje, want de grote waren op – besteld en genuttigd.  Het was marktdag dus mengden we ons in de gezellige drukte op het marktplein. Hier staan enkele markante gebouwen, met vooral in het oog springend de zeer oude originele art deco gevel van de Vroom en Dreesmann. Behalve enkele Vietnamese loempia’s werd er niets bij de plaatselijke middenstand gekocht of het moeten de porseleinen vingerhoedjes zijn die Henriëtte vlak voor het vertrek richting Schijndel kocht bij de VVV.  De fietstocht terug naar de camper die bij de sporthal in Schijndel stond verliep snel. Blijkbaar doet een beetje beweging wonderen, want Henriëtte welke normaal niet met tien paarden in bed is te krijgen was al om half elf onder de dekens.
Donderdag, 29.04.2010:
We hadden geen koffiemelk of brood meer, dus vlak voor ons vertrek werden deze artikelen in de Schijndelse Plusmarkt gehaald. We maakten een tussenstop bij de Wit en kochten daar een dure veiligheidklep van de Truma boiler. De oude was defect en kon waarschijnlijk niet meer gerepareerd worden.
Brüggen de camperplaats achter de Aldi zou ons doel worden. Ik had gelezen dat de camperplaats vaak volzet is, dus was het noodzaak vroeg daar te arriveren. Om twaalven waren we reeds daar en bleek de plaats bijna geheel volzet te zijn. Er was nog een plaats over. We maakten daar geen gebruik van, want de drukte, de kluwen campers, die vlak op elkaar stonden met daartussen zon badende camperaars is niet mijn manier om een aangename kampeerdag te hebben. We reden dus verder, hoe jammer ook, want het stadje zou best de moete waard zijn. Dan maar naar Wassenberg bij het zwembad welke duidelijk buiten het stadje ligt. Hier was een aparte gedeelte van de parkeerplaats gereserveerd voor campers. Afgescheiden door een slagboom. Tickets te verkrijgen bij betaling aan de balie van het zwembad. Geen enkele camper te zien. Tegen betaling was er stroomvoorziening, water en lozing mogelijk. Voor deze optie werd ook niet gekozen. Dan maar door naar Gangelt, misschien was daar nog een plaatsje vrij, ondanks het naderende lange weekend. Gratis sanitair, water en stroom was ons dan verzekerd.
Inderdaad konden we slechts 1 overnachting doen, want de plaatsen waren door andere campeurs inderdaad gereserveerd voor het weekend. In de namiddag maakte ik “en passant” een fietstocht naar Geilenkirchen en naar Schinveld. De fietsroutes zijn bijzonder goed verzorgd en duidelijk aangegeven. Men rijdt voor een groot gedeelte door een natuurgebied, waarin niet inheemse koesoorten tegenwoordig hun thuis hebben. Het is absoluut geen straf om  door deze natuur te peddelen. 
Vrijdag, 30.04.2010:
Koninginnedag in Nederland. Het was kouder dan de voorbije dagen. Dit was volledig volgens de weersverwachting. We besloten naar de camperplaats van Lommel te gaan aan de jachthaven. Een foute keuze achteraf, want overnachten is daar (nog) niet mogelijk omdat de vergunning nog niet verleend is(??)
De camperplaats bij Neerpelt aan de jachthaven bleek om 12:00h ook reeds volzet te zijn. Dit fenomeen zal zich de komende jaren steeds vaker voor gaan doen. We zullen er terdege rekening mee moeten gaan houden. Zeker in onze kikkerlandjes met het beperkte aanbod van overnachtingsplaatsen. Een vijftigtal kilometers voor niets gereden, om een vijftiental kilometer in vogelvlucht vanaf ons huis te overnachten in Genk in de Kattevennen. Een fietstocht door de bossen van ons Limburgse land was een goede compensatie voor de geleden schade. Het zonnetje was er, maar de daarbij behorende temperaturen niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten